
Urządzenia i Akcesoria
Warkocze orzechowe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
15 sztuk
Składniki
Nadzienie orzechowe
-
orzechów laskowych200 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu90 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
Ciasto półfrancuskie
-
mleka220 g
-
cukru20 g
-
jajka2
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli1 szczypta
-
masła zimnego, pokrojonego w 5 mm plastry150 g
Lukier
-
cukru160 g
-
wody20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
396.6 kcal /
1659.6 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
48.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
33.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska