
Urządzenia i Akcesoria
Warkocze orzechowe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
15 sztuk
Składniki
Nadzienie orzechowe
-
orzechów laskowych200 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu90 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
Ciasto półfrancuskie
-
mleka220 g
-
cukru20 g
-
jajka2
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli1 szczypta
-
masła zimnego, pokrojonego w 5 mm plastry150 g
Lukier
-
cukru160 g
-
wody20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
396.6 kcal /
1659.6 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
48.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
33.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min