Mleczne bułki do odrywania

Mleczne bułki do odrywania

4.6 216 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto zaparzane
  • 125 g mleka
  • 25 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
Ciasto właściwe
  • 170 g mleka
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 425 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 70 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 żółtko roztrzepane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 111.7 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 858.2 kJ / 205.1 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 34.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...