Mleczne bułki do odrywania
TM6 TM5

Mleczne bułki do odrywania

4.7 (165 ocen)

Składniki

Ciasto zaparzane

  • 125 g mleka
  • 25 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750

Ciasto właściwe

  • 170 g mleka
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 425 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 70 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 żółtko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
858.2 kJ / 205.1 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
34.8 g
Tłuszcz
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
1.2 g
Sód
111.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy