Urządzenia i Akcesoria
Mleczne bułki do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto zaparzane
-
125 g mleka
-
25 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
Ciasto właściwe
-
170 g mleka
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
425 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
70 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 żółtko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
111.7 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
858.2 kJ /
205.1 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kajzerki
15 godz. 45 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb tygrysi
4 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.