Urządzenia i Akcesoria
Mleczne bułki do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto zaparzane
-
125 g mleka
-
25 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
Ciasto właściwe
-
170 g mleka
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
425 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
70 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 żółtko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
111.7 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
858.2 kJ /
205.1 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Plecione bułki z makiem
14sa 30 dk
Chleb tygrysi
4sa
Bułeczki mleczne z czekoladą
2sa 30 dk
Smażone bułki chińskie
2sa 30 dk
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2sa 45 dk
Kajzerki
15sa 45 dk
Podłużne bułki pszenne
3sa 30 dk
Bułeczki śniadaniowe
1sa 45 dk
Meksykańskie zaplatane bułki
2sa
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2sa
Słodkie maślane rogale
2sa 10 dk
Szybkie kajzerki
1sa 50 dk