
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne babeczki „zajączki”
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Waniliowe babeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
jajka2
-
maślanki120 g
-
cukru150 g
-
mąki pszennej220 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
pianek marshmallow białych16
Dekoracja
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wiórków kokosowych8 - 10 łyżek
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
385.8 kcal /
1614.3 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
40.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
167.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
9 Przepisów
Polska
Polska