
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne babeczki „zajączki”
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Waniliowe babeczki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
120 g maślanki
-
150 g cukru
-
220 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
16 pianek marshmallow białych
Dekoracja
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
8 - 10 łyżek wiórków kokosowych
-
100 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
385.8 kcal /
1614.3 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
40.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
167.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 Min
Bomby czekoladowe
1 Std.
Choinki z kruchych ciastek
45 Min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 Min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 Std.
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 Std. 55 Min
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 Std. 30 Min
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1 Std. 15 Min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 Std.
Lizaki z suszonymi truskawkami
40 Min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 Std. 10 Min
Gofry klasyczne
35 Min