Wielkanocne babeczki „zajączki”

Wielkanocne babeczki „zajączki”

4.0 4 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Waniliowe babeczki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • jajka
    2
  • maślanki
    120 g
  • cukru
    150 g
  • mąki pszennej
    220 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
  • pianek marshmallow białych
    16
Dekoracja
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    150 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
  • wiórków kokosowych
    8 - 10 łyżek
  • czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 385.8 kcal / 1614.3 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 167.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...