Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g wrzącej wody
- 2 szczypty soli
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 230 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 383.4 kJ / 91.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 28 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48h
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48h
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Biszkopt czekoladowy
4h
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72h
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72h
Krem pistacjowy do tortów
6h 15min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14h