Biszkopt pistacjowy

Biszkopt pistacjowy

4.7 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji

Składniki

  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • wrzącej wody
    60 g
  • soli
    2 szczypty
  • jajek
    8
  • cukru
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    230 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 91.6 kcal / 383.4 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 28 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...