Biszkopt pistacjowy
TM6 TM5

Biszkopt pistacjowy

4.7 (18 ocen)

Składniki

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 60 g wrzącej wody
  • 2 szczypty soli
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 230 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
383.4 kJ / 91.6 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
10.2 g
Tłuszcz
4.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
28 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy