Foie gras poêlé, purée de panais et crumble

Foie gras poêlé, purée de panais et crumble

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

Le crumble
  • de parmesan coupé en morceaux
    180 g
  • de beurre coupé en morceaux
    150 g
  • de farine de blé
    240 g
  • de persil frais équeutés
    5 brins
La gelée de citron
  • de jus de citron
    400 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • d'agar-agar
    8 g
La purée de panais et potiron
  • d'eau
    700 g
  • de panais coupé en morceaux
    650 g
  • de chair de potiron coupée en morceaux
    700 g
  • de lait
    200 g
  • de sel
    5 pincées
  • de poivre moulu
    5 pincées
  • de beurre en morceaux
    60 g
  • petites escalopes de foie gras de canard cru
    8

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 584.4 kcal / 2434 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 38.4 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Sód 749.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...