
Wersje kompatybilne
Poireaux vinaigrette au citron, crème de champignons-kasha
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de blancs de poireau
- 575 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- 50 g de graines de kasha et 1 c. à soupe pour la finition
- 175 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- le jus d'1/2 citron jaune
- 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
- 10 brins de coriandre fraîche ciselés
- 75 g de mâche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 331 kcal / 1385 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 21 g