Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil frais
- 30 g d'échalotes
-
300
g de cèpes frais, coupés en morceaux
lub 40 g de champignons déshydratés, préalablement réhydratés et essorés - 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio (14 min de cuisson)
- 60 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
-
1
c. à café de sel
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison - 30 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25 min
Risotto aux asperges et petits pois
40 min
Risotto milanais au safran
30 min
Risotto
30 min
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35 min
Sauce au piment doux
40 min
Risotto
55 min
Sauce au tahin
5min
Gnocchi aux légumes et au pesto
50 min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35 min
Linguine alle vongole
45 min
Risotto aux asperges et au safran
35 min