![Risotto aux cèpes Risotto aux cèpes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0204d8c9-5a19-4da8-ad94-3fa1a69d93d2/Derivates/77ccdcb6-7086-4a13-8d77-1c4052c136a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil frais
- 30 g d'échalotes
-
300
g de cèpes frais, coupés en morceaux
lub 40 g de champignons déshydratés, préalablement réhydratés et essorés - 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio (14 min de cuisson)
- 60 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
-
1
c. à café de sel
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison - 30 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto milanais au safran
30min
Risotto au citron, burrata et romarin
1h 10min
Risotto aux raisins et champignons
30min
Poivrons farcis sans gluten
25min
Curry thaï aux légumes
40 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25min
Risotto
30min
Brioche aux pralines
8 godz. 35 min
Risotto printanier
1 Std.
Poulet thaï et riz gluant
8h 40min
Polenta crémeuse aux épinards
35min
Risotto aux asperges et au safran
35min