Wersje kompatybilne
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 700 g de betteraves crues, de petites taille, coupées en deux ou en quatre
- 50 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe bombée de moutarde
- le jus de 2 citrons jaunes
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 120 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paupiettes de veau au céleri et au camembert
1hod. 40min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 Min
Carottes râpées à la marocaine
10min
Bulbes de fenouil en quartiers vapeur (200-400 g)
25min
Champignons de Paris en quartiers vapeur (200-300 g)
15 Min
Brocoli vapeur (250 g)
15 Min
Chou-fleur vapeur
20 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30min
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35min