![Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f44be7e-e476-42d5-818d-05c321d6f8ac/Derivates/17310052-1c7d-4fb8-a0c5-c1c852f30d48.jpg)
Wersje kompatybilne
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 700 g de betteraves crues, de petites taille, coupées en deux ou en quatre
- 50 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe bombée de moutarde
- le jus de 2 citrons jaunes
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 120 g de feta, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20min
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Chou-fleur vapeur
20min
Bulbes de fenouil en quartiers vapeur (200-400 g)
25min
Branches de céleri vapeur (200-400 g)
30 Min
Brocoli vapeur (250 g)
15 Min
Salade de chou rouge, boulgour et œuf dur
45 Min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min
Fond d'artichaut à la framboise
1ч. 10 мин.
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35 Min