Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- huile neutre, pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 250 g de beurre mou
- 500 g de sucre glace
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ¼ c. à café de sel
- 6 - 9 gouttes de colorant alimentaire rouge en gel ou liquide
La décoration
- 4 petites meringues
- 1 grenade, égrainée
- 3 - 4 guimauves blanches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 152.7 mg
Alternatywne przepisy
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4 Std.
Spritz au chocolat
50 menit
Churros maison et pâte à tartiner
1h 10 min
Sablés viennois
45 Min
Brioche à la mie filante
1 Std. 45 Min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Chemin de fer
3h 20 min
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Fraisier
15h
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20 min
Number cake 10
2h 15 min
Palets bretons à la coco
45 Min