Pompe croquante à la crème

Pompe croquante à la crème

4.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La crème pâtissière
  • de lait
    300 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de farine de blé
    40 g
  • œufs
    2
  • gousse de vanille
    1
Les pompes
  • de beurre doux à température ambiante, en petits morceaux
    45 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • de lait
    85 g
  • d'eau
    55 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de miel
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de levure boulangère fraîche
    5 g
  • de farine à pain
    180 g
  • de farine à pâtisserie
    150 g
    150 g de farine de blé, T 45
  • d'huile de tournesol
    500 g
Le caramel
  • d'eau
    2070 g
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de sirop de glucose
    1 c. à soupe
  • de vinaigre
    1 - 2 traits

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 4070.7 kcal / 17015.4 kJ
Białko 72.8 g
Tłuszcz 135.4 g
Węglowodany 640.1 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 44.1 g
Sód 2002.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...