New York roll au chocolat

New York roll au chocolat

4.0 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    400 g
  • de farine de blé
    450 g
  • d'eau
    180 g
  • de sel
    1 pincée
La crème pâtissière et le praliné
  • de lait
    500 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    50 g
  • œufs
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de cacao en poudre
    30 g
  • d'amandes émondées
    100 g
  • d'eau
    25 g
  • de sel
    1 pincée
  • jaune d'œuf battu
    1
  • d'huile de noisette
    10 g
  • de noisettes hachées
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1304.9 kcal / 5459.7 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 88.9 g
Węglowodany 112.2 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 39.8 g
Sód 132.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...