Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 140 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 jaunes d'œufs
- 70 g de lait
- 1 pincée de sel
- 45 g d'huile de tournesol
- 150 g de framboises
- 150 g de prunes
- 20 g d'eau
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 150 g de mascarpone
- 50 g de sucre glace
- colorant alimentaire rouge
- 2 c. à café de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2213.4 kJ / 529 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 180.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Choux craquelins au gianduja
17h
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50min
Starmix - B
1h
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Fraisier
15u.
Napolitain
4h 20min
Kouign-amann
4h
Pâte de pistaches
20min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Choux à la crème
1h 5min