![Gâteau aux trois laits Gâteau aux trois laits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C83E192-E4B4-4F0A-9840-7A4CFE96C608/Derivates/a7d424a377460796bc61a769403de4ce166668ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le mélange aux 3 laits
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 200 g de lait concentré sucré
- 200 g de lait concentré non sucré
- 200 g de lait
Le gâteau
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique
La chantilly
- 50 g de sucre en poudre
- 500 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Gâteau aux amandes, framboises et chocolat blanc (métrique)
14 Std. 30 Min
Eclair caramel-noisette
2h
Coupe glacée à la Chartreuse
13hod.
Eclairs à la pistache
4h 30min
Crème pâtissière au caramel
50min
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2ч. 40 мин.
Cheesecake praliné
4h
Cheesecake à la fraise
13h 45min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Cheesecake aux fruits d'été
3h 35 phút
Entremets façon tiramisu
5h
Crème pâtissière XXL
15min