Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le mélange aux 3 laits
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 200 g de lait concentré sucré
- 200 g de lait concentré non sucré
- 200 g de lait
Le gâteau
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique
La chantilly
- 50 g de sucre en poudre
- 500 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45 Min
Escargots à la pistache
21h
Sauce simili Sriracha
168 Std. 30 Min
Sirop de vanille
30min
Coulant aux chocolats noir et au lait, insert au chocolat blanc
2u. 45min
Petits gratins de bananes
50min
Minipastillas sucrées
1小时
Fôret-noire
5h 15min
Riz à la noix de coco (arroz con coco)
35min
Wedding cake aux fraises
2小时 15 分钟
Layer cake façon tiramisu
1小时 15 分钟
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min