![Sauce au chocolat blanc, orange et pistache Sauce au chocolat blanc, orange et pistache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ECD5774-7992-4013-AC19-D84A3AB162C1/Derivates/EA7C0F57-718B-454E-A6B6-77C95652682F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bandes de zeste d'orange non traitée (fines et sans le ziste)
- 20 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819.6 kJ / 195.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 30.5 mg
Alternatywne przepisy
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3 Std.
Brioche suisse chocolat-speculoos
3 Std. 35 Min
Crêpe fourrée au houmous de sésame noir
30min
Fraisier
15 Std.
Fromage frais à tartiner sans lactose
12h 10min
Délice au chocolat
2h
Eclair caramel-noisette
2h
Risotto aux fruits de mer au Gochujang
1h
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5h 30min
Minipavlovas à la crème glacée framboise
Brak ocen
Café dalgona irlandais
10p
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1h