Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bandes de zeste d'orange non traitée (fines et sans le ziste)
- 20 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819.6 kJ / 195.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 30.5 mg
Alternatywne przepisy
Pâtes aux lentilles vertes et sauce au chèvre
30 min
Tartines aux légumes grillés
3h 15min
Fraisier
15 godz.
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Gâteau de fin d'année
3 Std. 35 Min
Minichaussons aux framboises
Brak ocen
Carré au citron, miel et huile d'olive
2h 30min
Crème pâtissière à la pistache
30 min
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5h
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min
Choux à la crème
1h 5min