Cake framboise-pistache

Cake framboise-pistache

4.1 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
6 parts

Składniki

La ganache à la pistache (la veille)
  • 300 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 30 g de pâte de pistache
La pâte à cake (le jour même)
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 120 g de sucre en poudre
  • 3 œufs (150 g d'œufs entiers)
  • 1 pincée de fleur de sel
  • 6 g de levure chimique
  • 150 g de farine de blé
  • 50 g de pâte de pistache
  • 50 g de miel d'acacia
  • 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 120 g de framboises fraîches (voir "Conseil(s)") et un peu pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 287.8 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 3030.3 kJ / 725.2 kcal
Tłuszcz 42.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 24.7 g
Węglowodany 73.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...