Wersje kompatybilne
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 25 g farine de blé
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- 1 c. à soupe de beurre de cacahuète
- 25 g de sucre en poudre
- 600 g d'eau
- 2 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 25 g de beurre doux, coupés en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3317.1 kJ / 792.8 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2534.3 mg
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Gros beignets à la compote de pommes
3 Std. 40 Min
Gros chou chantilly saveur tiramisu
1 Std. 50 Min
Etoiles amandes et caramel
1 Std. 15 Min
Jalousie aux abricots
1 Std. 25 Min
Pains longs noix de pécan et raisins
4 Std. 30 Min
Carrés aux framboises
14h 10min
Tartelettes-bouchées choco-sarrasin
2 Std. 45 Min
Cupcakes de la Saint-Patrick
45 Min
Hamburger langos et salade verte
1 Std. 30 Min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Pains aux raisins
20h 15min