Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat

Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat

4.3 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 portions

Składniki

  • de lait
    450 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine de blé type 55 et un peu pour le plan de travail
    400 g
  • de sel
    2 c. à café
  • farine de blé
    25 g
  • œufs
    2
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre vanillé maison
    5 g
  • de beurre de cacahuète
    1 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    25 g
  • d'eau
    600 g
  • de bicarbonate de sodium
    2 c. à soupe
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    250 g
  • de beurre doux coupés en morceaux
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 792.8 kcal / 3317.1 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Sód 2534.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...