Carpaccio d’ananas, noix de saint-jacques poêlées, sauce curry-coco et tuile parmesan-curry

Carpaccio d’ananas, noix de saint-jacques poêlées, sauce curry-coco et tuile parmesan-curry

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux
    60 g
  • de curry en poudre
    3 c. à café
  • d'ananas frais coupé verticalement en quartiers
    150 g
  • d'oignon coupé en deux
    70 g
  • d'huile
    30 g
  • de vin blanc
    50 g
  • d'eau
    50 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour les saint-jacques
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour les saint-jacques
    1 pincée
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • de lait de coco
    100 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • noix de saint-jacques
    12
  • de beurre
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 965.3 kcal / 3984.8 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 95.5 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Sód 683.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...