Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, coupé en un seul morceau de taille adaptée à la grande goulotte
- 250 g de champignons bruns, frais, entiers et pied retiré (voir "Conseil(s)")
- 1 - 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 30 g de jus de citron
- ¼ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- 5 g de feuilles de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 474 kJ / 113 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 253 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux vinaigrette au citron, crème de champignons-kasha
1 Std. 5 Min
Tartare de champignons
35 min
Tisane gingembre, girofle, cannelle et orange
15 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Salade de radis, carottes et coriandre
15 min
Tisane thym, menthe et cannelle
10 min
Infusion aux zestes d'agrumes
25 min
Salade de concombre à l'aneth
10 min
Salade carottes râpées
10 min
Carpaccio d'ananas avec sorbet rose
20 min
Pommes de terre et courgettes, sauce aux herbes
30 min
Tisane menthe, anis et citron
10 min