Salade de betterave, vinaigrette aux échalotes et persil

Salade de betterave, vinaigrette aux échalotes et persil

3.9 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • de betteraves crues coupées en gros morceaux
    600 g
  • d'eau
    500 g
  • de lentilles blondes
    150 g
  • de persil frais, équeutés
    5 brins
  • d'échalotes
    30 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de vinaigre
    15 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263.3 kcal / 1102 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 711.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...