Salade de betterave, vinaigrette aux échalotes et persil
TM6 TM5

Salade de betterave, vinaigrette aux échalotes et persil

3.8 (14 ocen)

Składniki

  • 600 g de betteraves crues, coupées en gros morceaux
  • 500 g d'eau
  • 150 g de lentilles blondes
  • 5 brins de persil frais, équeutés
  • 30 g d'échalotes
  • 30 g d'huile d'olive
  • 15 g de vinaigre
  • 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1102 kJ / 263.3 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
19.7 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
6.9 g
Sód
711.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy