
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
Les asperges
- 500 g d'eau
- 500 g d'asperges blanches épluchées et coupées en tronçons de 6-8 cm
Le caramel salé
- 40 g de sucre en poudre
- 1 pincée de fleur de sel
- 1 pincée de poivre moulu
L'assemblage
- 100 g de gorgonzola en morceaux
- 40 g de crème fraîche
- 1 pincée de poivre moulu
- ciboulette fraîche ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 385.6 kcal / 1613.5 kJ
- Białko
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Sód
- 384.3 mg