Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 huîtres creuses
- 400 g d'eau
- 40 g d'échalotes
- 10 g d'huile
- 30 g de jus de citron
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 g d'agar-agar en poudre
- aneth frais, pour la finition
-
1
citron caviar, les billes uniquement, pour la finition
(opcjonalnie)
lub le zeste d'un citron jaune, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 184 kJ / 44.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 79.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de champignons
35min
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
13h 40min
Velouté de moules et poireaux au pastis
35min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1 Std. 30 Min
Cannelloni aux crevettes et fenouil
1小时
Crème anglaise au lait de coco, asperges et épinards
45 Min
Velouté de moules au safran
40min
Taboulé aux fruits de mer
30min
Tajine de calamar aux poivrons
45 Min
Linguine alle vongole
45 Min
Ris de veau aux oignons nouveaux
3hod.
Soupe de moules au curry
45 Min