![Huîtres en gelée citronnée Huîtres en gelée citronnée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98d9edead0582a7ecaacece825125327/Derivates/a262258a100a91b5a9b4edd8ac4f0e585b48f7fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 huîtres creuses
- 400 g d'eau
- 40 g d'échalotes
- 10 g d'huile
- 30 g de jus de citron
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 g d'agar-agar en poudre
- aneth frais, pour la finition
-
1
citron caviar, les billes uniquement, pour la finition
(opcjonalnie)
lub le zeste d'un citron jaune, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 184 kJ / 44.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 79.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de moules au curry
45min
Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange
35min
Soupe de poireau gratinée
55 Min
Raie aux câpres
45min
Calamar à la coriandre et à l'ail
30 Min
Tartine de ricotta méditerranéenne et œufs brouillés
35min
Assaisonnement pour poisson aux algues
5 Min
Consommé de carapaces de crustacés
1 Std. 15 Min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30 Min
Soupe de pois chiches épicée aux moules
30 Min
Croustillants d'araignée
2h
Soupe de courgette, chèvre et noisette
20 min