Sardines à l'escabèche

Sardines à l'escabèche

4.3 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignons nouveaux
  • 150 g de carottes coupées en tronçons
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de graines de coriandre
  • 300 g de vin blanc sec
  • 150 g d'eau
  • 90 g de vinaigre de cidre
  • 2 cubes de fond de légumes
  • 3 tours de moulin à poivre 5 baies
  • 8 sardines fraîches entières, vidées et nettoyées levées en filets
  • 20 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 438.3 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 732 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...