Gravlax de dorade au combava et gingembre

Gravlax de dorade au combava et gingembre

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
14 pièces

Składniki

Le gravlax de bar (la veille)
  • de sucre de canne
    60 g
  • de gingembre frais
    50 g
  • le zeste d'½ combava
  • de gros sel
    130 g
  • filets de dorade, sans peau et désarêté (150-200 g)
    2
Les blinis (le jour même)
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de lait
    150 g
  • œuf
    1
  • de sel
    2 pincées
  • de beurre demi-sel
    30 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 107.2 kcal / 451.4 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 322.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...