Gravlax de dorade au combava et gingembre

Gravlax de dorade au combava et gingembre

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
14 pièces

Składniki

Le gravlax de bar (la veille)
  • 60 g de sucre de canne
  • 50 g gingembres frais
  • le zeste d'½ combava
  • 130 g de gros sel
  • 2 filets de dorade, sans peau et désarêté (150-200 g)
Les blinis (le jour même)
  • 100 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 150 g de lait
  • 1 œuf
  • 2 pincées de sel
  • 30 g de beurre demi-sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 322.7 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 451.4 kJ / 107.2 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...