![Gravlax de dorade au combava et gingembre Gravlax de dorade au combava et gingembre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99f96298-480d-49f9-8250-de1d09091509/Derivates/6e8aeaa6-b6d4-4eff-b19d-88c252eb2236.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gravlax de bar (la veille)
- 60 g de sucre de canne
- 50 g de gingembre frais
- le zeste d'½ combava
- 130 g de gros sel
- 2 filets de dorade, sans peau et désarêté (150-200 g)
Les blinis (le jour même)
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de lait
- 1 œuf
- 2 pincées de sel
- 30 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 451.4 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 322.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30 min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 Min
Queue de langouste, sauce vanille
1 Std. 35 Min
Tartare de dorade à la thaïe
1h 15min
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20 Min
Carpaccio de saint-jacques à la coriandre et huile d'avocat
15 Min
Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle
40 Min
Ceviche de dorade
10 min
Bourride de lotte à l'ail rôti et au fenouil
1h 15min
Lotte crémeuse au safran
3h 35 min
Risotto aux coquillages et à la truffe
45 Min
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min