![Fontainebleaux salés aux œufs de saumon Fontainebleaux salés aux œufs de saumon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5f94001-4a4d-44d5-8635-0788a0ccbd53/Derivates/2e7d2444-a1f8-4caf-a333-28d50d349037.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de faisselle
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- du sel
- 4 c. à café bombées d'œufs de saumon
- ½ botte de ciboulette fraîche
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 229 kJ / 55 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Verrine de moules au céleri, crème de lait ribot au curry
1h
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3h 25min
Crème de langoustine, quinoa de légumes de saison (Eric Guérin)
1h 40min
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45min
Tiramisu, avocat et œufs de saumon
1 Std. 30 Min
Baba aux agrumes
8sa 45 dk
Bûche de la mer
13 Std.
Crème de lentilles au lard
3 Std. 10 Min
Mousse de tomate au basilic
3h 30 min
Tarte au melon et muscat de Rivesaltes
2 Std.
Crème d'avocat coco et citron vert
20 Min
Crème de radis roses et mascarpone
20 Min