![Gratin rhubarbe et noix Gratin rhubarbe et noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98fae10037852e35a53e463111cd5c8e/Derivates/9f1342ef648ea551bfbb157cd2941a432debdc58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 100 g de cassonade
- 100 g de farine de blé
- 60 g d'amandes émondées
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 500 g de rhubarbe surgelée, décongelée, coupée en tronçons d'1-2 cm
- 120 g de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.7 kJ / 456.5 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 138.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble rhubarbe-gingembre
55min
Tarte à la rhubarbe
1h
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Compote de rhubarbe
1 godz. 5 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40 Min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2h 10 min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Parmentier de céleri, maquereau à la moutarde par d'Eric Guérin
1h
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1h 15min