Tartare de sardine sur fonds d’artichaut

Tartare de sardine sur fonds d’artichaut

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 portions

Składniki

  • d'échalotes coupées en deux
    60 g
  • de coriandre fraîche équeutés et quelques feuilles pour la finition
    6 brins
  • de moutarde
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de filets de sardine sans peau, détaillés en tartare
    200 g
  • d'eau
    500 g
  • fonds d'artichaut (frais ou surgelés)
    12
  • de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 288.6 kcal / 1207.4 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 694.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...