Urządzenia i Akcesoria
Curried Lentils
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
3 portions
Składniki
-
dried lentils5 oz
-
water plus extra to soak10 oz
-
yellow onions quartered2 oz
-
carrots cut into pieces (1 in.)1 ½ oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
curry powder1 tbsp
-
dried ground ginger½ tsp
-
canned crushed tomatoes7 ½ oz
-
vegetable stock paste concentrated1 tsp
-
salt to season, to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
150.5 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1054.3 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Greek Lentils and Rice
40 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Spring Garden Minestrone Soup
50 min