Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz unsalted butter
- 7 oz dried green lentils, rinsed
- 3 ½ oz dry white wine
- 18 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- 8 oz asparagus, trimmed, cut into pieces (2 in.)
- 2 oz mascarpone cheese
- lemon peels, thin peel only, no white pith
- fresh chives, to garnish
- pumpkin seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1h 15min
Curried Lentils
5h 15min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Vegetarian Chili
50 min
Greek Lentils and Rice
35 min