Green Lentil Risotto with Asparagus

Green Lentil Risotto with Asparagus

4.1 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    2 ½ oz
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter
    ½ oz
  • dried green lentils rinsed
    7 oz
  • dry white wine
    3 ½ oz
  • vegetable stock
    18 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • asparagus trimmed, cut into pieces (2 in.)
    8 oz
  • mascarpone cheese
    2 oz
  • lemon peels thin peel only, no white pith
  • fresh chives to garnish
  • pumpkin seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 248 kcal / 1038 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 646 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...