Lentil Mushroom Stroganoff

Lentil Mushroom Stroganoff

3.9 115 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • yellow onion cut into pieces (approx. 1 sm. onion)
    3 ½ oz
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    1 tbsp
  • paprika
    2 tsp
  • dried brown lentils
    5 oz
  • water divided
    30 oz
  • cremini mushrooms sliced (approx. ¼ in.)
    10 oz
    10 oz white button mushrooms, sliced (approx. ¼ in.)
  • tomato paste
    2 tbsp
  • Dijon mustard
    2 tbsp
  • corn starch
    2 tbsp
  • Worcestershire sauce
    1 tbsp
  • dried thyme
    2 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • low fat sour cream
    3 ½ oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 157 kcal / 657 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...