Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 4 oz onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced (⅛ in.)
- 1 bird's eye chili, fresh, halved
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tbsp olive oil
- 1 tsp garam masala
- 1 heaping tbsp curry powder, or to taste
- 1 tsp vegetable stock paste, homemade
- 1 tbsp tomato paste
- 5 oz red lentils
- 12 oz eggplant, cubed (1 in.)
- 10 oz water
- 16 oz fresh Roma tomatoes, diced (½ in.)
- 13 ½ oz coconut milk (approx. 1 can)
- 5 oz fresh spinach leaves
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1184.8 kJ / 283.2 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 44.3 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 Std. 45 Min
Indian Vegetable Curry
50 Min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Lentil Loaf
1h 10min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 Std. 5 Min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min
Vegetarian Chili
50 Min
Smoky Black Bean Soup
35 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min