Eggplant, Spinach & Lentil Curry

Eggplant, Spinach & Lentil Curry

4.1 102 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • fresh cilantro leaves
    ½ oz
  • onions quartered
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger peeled, sliced (⅛ in.)
    ½ oz
  • bird's eye chili, fresh halved
    1
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • olive oil
    ½ tbsp
  • garam masala
    1 tsp
  • curry powder or to taste
    1 heaping tbsp
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
  • tomato paste
    1 tbsp
  • red lentils
    5 oz
  • eggplant cubed (1 in.)
    12 oz
  • water
    10 oz
  • fresh Roma tomatoes diced (½ in.)
    16 oz
  • coconut milk (approx. 1 can)
    13 ½ oz
  • fresh spinach leaves
    5 oz
  • salt to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 283.2 kcal / 1184.8 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 44.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...