Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz dried green lentils
- 8 oz white basmati rice
- 7 oz fresh tomatoes, diced (¼ in.), (approx. 2 tomatoes)
- 4 oz carrots, cut in pieces (1 in.)
- 9 oz yellow onions, quartered
- 4 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh rosemary
- 32 oz vegetable stock
- 8 oz water
- fresh mixed herbs, chopped (e.g. parsley and cilantro)
- 4 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 744 mg
Alternatywne przepisy
Curried Lentils
5 godz. 15 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Vegetarian Chili
50min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1h 20min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Quinoa Patties
1h
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 Min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min