Greek Lentils and Rice

Greek Lentils and Rice

3.6 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • dried green lentils
    4 oz
  • white basmati rice
    6 oz
  • fresh tomatoes diced (¼ in.), (approx. 2 tomatoes)
    7 oz
  • carrots cut in pieces (1 in.)
    4 oz
  • yellow onions quartered
    9 oz
  • garlic cloves
    4
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • vegetable stock
    32 oz
  • water
    8 oz
  • fresh mixed herbs chopped (e.g. parsley and cilantro)
  • feta cheese crumbled
    4 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 415 kcal / 1736.4 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 617.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...