
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 49 ½ oz water divided
-
1
heaping tbsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 14 oz dried lentils
- 3 ½ oz rice (e.g. Carolina)
- 1 tsp salt
- 1 tsp tomato paste (opcjonalnie)
- 1 tbsp vinegar
- 1 ½ oz olive oil divided
- 7 oz yellow onions cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 368.7 kcal / 1542.8 kJ
- Białko
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 403.1 mg