Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)

Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)

4.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

  • bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    350 g
  • mleka
    450 g
  • rodzynek
    100 g
  • cukru
    100 g
  • wiórków kokosowych
    30 g
  • masła
    30 g
  • cukru wanilinowego
    1 opakowanie
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • jajka
    4
  • rumu (opcjonalnie)
    10 g
  • cukier (opcjonalnie) do posypania
  • bita śmietana do dekoracji
  • owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 332 kcal / 1393 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 289 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...