Urządzenia i Akcesoria
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
350 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
450 g mleka
-
100 g rodzynek
-
100 g cukru
-
30 g wiórków kokosowych
-
30 g masła
-
1 opakowanie cukru wanilinowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
4 jajka
-
10 g rumu (opcjonalnie)
-
cukier (opcjonalnie) do posypania
-
bita śmietana do dekoracji
-
owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
289 mg
Białko
9 g
Kalorie
1393 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min