
Urządzenia i Akcesoria
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
350 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
450 g mleka
-
100 g rodzynek
-
100 g cukru
-
30 g wiórków kokosowych
-
30 g masła
-
1 opakowanie cukru wanilinowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
4 jajka
-
10 g rumu (opcjonalnie)
-
cukier (opcjonalnie) do posypania
-
bita śmietana do dekoracji
-
owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
332 kcal /
1393 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
289 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska