Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
TM6 TM5

Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)

4.0 (19 ocen)

Składniki

  • 350 g bułek, lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 450 g mleka
  • 100 g rodzynek
  • 100 g cukru
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 30 g masła
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 4 jajka
  • 10 g rumu (opcjonalnie)
  • cukier, do posypania (opcjonalnie)
  • bita śmietana, do dekoracji
  • owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1393 kJ / 332 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Błonnik
2.8 g
Sód
289 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy