![Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo) Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5729d70900b1b5b21cc8f8b631506b7d/Derivates/fa735b812dcbe614f63d4207db3ac1eb12c330d7.jpg)
Wersje kompatybilne
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g bułek, lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 450 g mleka
- 100 g rodzynek
- 100 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g masła
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 4 jajka
- 10 g rumu (opcjonalnie)
- cukier, do posypania (opcjonalnie)
- bita śmietana, do dekoracji
- owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1393 kJ / 332 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9u.
Lasagne z czerstwego chleba
1h 45 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Tarta z marmoladą pigwową
50min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Ciasteczka ze skórek bananów
1h 30min
Racuchy na maślance
30 Min
Słodzone mleko zagęszczone
35 Min