Urządzenia i Akcesoria
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
350 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
450 g mleka
-
100 g rodzynek
-
100 g cukru
-
30 g wiórków kokosowych
-
30 g masła
-
1 opakowanie cukru wanilinowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
4 jajka
-
10 g rumu (opcjonalnie)
-
cukier (opcjonalnie) do posypania
-
bita śmietana do dekoracji
-
owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
289 mg
Białko
9 g
Kalorie
1393 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort z szampańskim kremem
2 godz. 50 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Chili con carne
40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 godz.
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min