Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)

Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)

4.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

  • 350 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 450 g mleka
  • 100 g rodzynek
  • 100 g cukru
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 30 g masła
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 4 jajka
  • 10 g rumu (opcjonalnie)
  • cukier (opcjonalnie) do posypania
  • bita śmietana do dekoracji
  • owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 332 kcal / 1393 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 289 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...