Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3h 20 min
Tarta dyniowa
3h 15min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2h
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Tarta tatin
2h
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2h 15min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1hod. 50min
Ciasteczka ze skórek bananów
1h 30min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1h 45 min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8h 30 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min