Urządzenia i Akcesoria
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
85 g wody ciepłej
-
30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 szczypta soli
-
500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
200 g cukru
-
5 żółtek
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
mąka pszenna tortowa do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.8 g
Kalorie
1050.2 kJ /
250.8 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Klasyczne brownie
50 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2 godz. 15 min
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min