Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kakaowo-orzechowe ciastka orkiszowe bez pieczenia
1h 45min
Batony z musli
50min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Quiche z pieczarkami
1h 40min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2h 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2h
Tarta serowa z cydrem
1h
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min