
Urządzenia i Akcesoria
Czereśniowa galette
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
cukru70 g
-
mąki pszennej400 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
-
żółtka3
Nadzienie
-
żółtko1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu1 łyżka
-
masła miękkiego30 g
-
brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia20 g
-
czereśni, świeżych drylowanych500 g
-
migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)
Wartości odżywcze na 1 porcje
Kalorie
499 kcal /
2087.9 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
59.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
8.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska