
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 70 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
Nadzienie
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 g masła, miękkiego
- 20 g brązowego cukru, plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
- 500 g czereśni, świeżych, drylowanych
- migdały, w płatkach, do posypania (ok. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcje
- Kalorie
- 2087.9 kJ / 499 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 8.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45 min
Ciasteczka z wiśniami
1 Std. 30 Min
Mus rabarbarowy
55min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Clafoutis - wiśnie w cieście
1h
Słodka focaccia z jabłkami
1 Std. 45 Min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min