Czereśniowa galette
TM6 TM5

Czereśniowa galette

4.4 ( 53 oceny )

Składniki

Ciasto

  • 70 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka

Nadzienie

  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła miękkiego
  • 20 g brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
  • 500 g czereśni, świeżych drylowanych
  • migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcje
Kalorie
499 kcal / 2087.9 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
59.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
8.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy