Czereśniowa galette
TM6 TM5

Czereśniowa galette

4.4 (26 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 70 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka

Nadzienie

  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła, miękkiego
  • 20 g brązowego cukru, plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
  • 500 g czereśni, świeżych, drylowanych
  • migdały, w płatkach, do posypania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcje
Kalorie
2087.9 kJ / 499 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
59.7 g
Tłuszcz
26.4 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
2.7 g
Sód
8.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 77 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy