Czereśniowa galette
TM5 TM6

Czereśniowa galette

Składniki

Ciasto

  • 70 g cukru
  • 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka

Nadzienie

  • 1 żółtko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
  • 1 łyżka śmietany, 36% tłuszczu
  • 30 g masła, miękkiego
  • 20 g brązowego cukru, plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
  • 500 g czereśni, drylowanych
  • 20 g migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze
na 1 porcje
Kalorie
2178 kJ / 520 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
59.5 g
Tłuszcz
29.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie