Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 70 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
Nadzienie
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 g masła, miękkiego
- 20 g brązowego cukru, plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
- 500 g czereśni, świeżych, drylowanych
- migdały, w płatkach, do posypania (ok. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcje
- Kalorie
- 2087.9 kJ / 499 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 8.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2u. 15min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 Std. 10 Min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Chutney truskawkowy
50 min
Galette z borówkami
1h 25min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 Std. 10 Min
Mus rabarbarowy
55 Min