
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 70 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
Nadzienie
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 g masła miękkiego
- 20 g brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
- 500 g czereśni, świeżych drylowanych
- migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcje
- Kalorie
- 499 kcal / 2087.9 kJ
- Białko
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 8.9 mg