Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)

Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)

4.5 285 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    360 g
  • suchych drożdży
    2 ¼ łyżeczki
    25 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • wody
    230 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    10 g
  • cukru
    25 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie i smażenie
  • ziaren sezamu, białego
    10 g
  • orzeszków ziemnych, niesolonych
    40 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
  • miodu, płynnego
    60 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 304 kcal / 1280 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...