Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 360 g mąki pszennej
-
2 ¼
łyżeczki suchych drożdży
lub 25 g świeżych drożdży, pokruszonych - 230 g wody
- 10 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 25 g cukru
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie i smażenie
- 10 g ziaren sezamu, białego
- 40 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 60 g miodu, płynnego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1280 kJ / 304 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 Std.
Chaczapuri adżarskie
1h 45min
Bułeczki z batatów
3h 20min
Ciasteczka ze skórek bananów
1h 30min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12h 10min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2h 15 min.
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1h 15min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2h 30min