
Urządzenia i Akcesoria
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej360 g
-
suchych drożdży2 ¼ łyżeczki
-
wody230 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski10 g
-
cukru25 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie i smażenie
-
ziaren sezamu, białego10 g
-
orzeszków ziemnych, niesolonych40 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
miodu, płynnego60 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
304 kcal /
1280 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska