Urządzenia i Akcesoria
Czarne ravioli z rybnym farszem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Czarne ravioli z rybnym farszem
-
320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta
-
5 jajek
-
1 żółtko
-
2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
250 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, halibuta, bez skóry i ości, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
50 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
120 g sera ricotta dokładnie odsączonego, podzielonego na kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka soli
Sos z pomidorków koktajlowych
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
500 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół (w tym 12 pomidorków, ok. 100 g, do dekoracji)
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 szczypta cukru
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania ravioli
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
woda do gotowania ravioli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1150 mg
Białko
33.8 g
Kalorie
2808.3 kJ /
670.8 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
71.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 godz. 20 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Aioli
5 min
Pikantne aïoli
15 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Naleśniki à la Suzette
55 min