
Urządzenia i Akcesoria
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 słoików
Składniki
-
2800 g czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
300 g wody
-
1500 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, np. malinowych, bawolich serc, lima, w całości, ze skórką naciętą na krzyż
-
40 g ząbków czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
160 g oliwy z oliwek
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki cukru
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
442 kcal /
1849.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
28.4 g
Węglowodany
41.6 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
811.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ketchup
1 godz. 20 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min