![Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę) Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87c44c54779601eda096ba18a9707477/Derivates/a6458232b6f75451cedfce406ac958b46096eadc.jpg)
Wersje kompatybilne
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2800 g czerwonych papryk, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 300 g wody
- 1500 g pomidorów, dojrzałych, mięsistych, np. malinowych, bawolich serc, lima, w całości, ze skórką naciętą na krzyż
- 40 g ząbków czosnku
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 160 g oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1849.1 kJ / 442 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 811.9 mg
Alternatywne przepisy
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1h 15min
Ketchup
1 Std. 20 Min
Sos pomidorowy marinara
1h 15min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 Std.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1h 15min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 Min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 Std. 20 Min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2小时
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 Std. 10 Min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 Min