Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)

Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)

4.9 42 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 słoików

Składniki

  • 2800 g czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
  • 300 g wody
  • 1500 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, np. malinowych, bawolich serc, lima, w całości, ze skórką naciętą na krzyż
  • 40 g ząbków czosnku
  • 20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 160 g oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 442 kcal / 1849.1 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 811.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...