Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
50 sztuk
Składniki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
175 g białego wina, wytrawnego
-
300 g mąki krupczatki300 g semoliny, drobnej
-
200 g mąki pszennej tortowej200 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00
-
150 g oliwy z oliwek
-
10 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
78 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
279.7 kJ /
66.9 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45min.
Tarta z jabłkami (TM6, TM7)
1hod.
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20min.
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2hod. 50min.
Migas z papryczkami Padrón
30min.
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1hod.
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2hod.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2hod.
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1hod. 30min.
Drożdżowe ciasto dyniowe
2hod. 15min.
Bento z pandami
1hod.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2hod. 25min.