Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
50 sztuk
Składniki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
175 g białego wina, wytrawnego
-
300 g mąki krupczatki300 g semoliny, drobnej
-
200 g mąki pszennej tortowej200 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00
-
150 g oliwy z oliwek
-
10 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
78 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
279.7 kJ /
66.9 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Laski św. Mikołaja
3 h 20 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 h 20 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 h 50 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Gratin z dorsza
50 min
Brioszki prosiaczki
2 h
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 h
Quiche z resztkami serów
1 h 50 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 h 15 min
Ciastka ANZAC
40 min
Grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min