Knedle twarogowe z sosem morelowym

Knedle twarogowe z sosem morelowym

4.0 24 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • 90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 jajka
  • 50 g cukru plus 1 łyżka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 220 g bułki tartej
  • 50 g kaszy manny
  • 600 g wody
  • 800 g moreli bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wariant)
  • 80 - 100 g cukru żelującego 3:1
  • 1 laska cynamonu przełamana na pół
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 599 kcal / 2507.8 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 82.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 636.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...