![Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54586a28f768e42efbd2d02541453aa6/Derivates/86e51e0b7531ed3c7fcd34317b3063f6e52bcadd.jpg)
Wersje kompatybilne
Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pączki z sera koziego
- 125 g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki
- 75 g mleka
- 25 g masła
-
150
g skrobi ziemniaczanej
lub 150 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 g cukru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Roladki z ryby
- 8 filetów z ryby o białym mięsie, np. dorsza, soli, okonia morskiego (ok. 100 g każdy)
- sól, do oprószenia
- 8 krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
- 500 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 600 g różyczek brokułu
Sos z owoców jagodowych
- 80 g orzechów pekan
- 1 laska wanilii
-
120
g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki
lub 120 g krojonych pomidorów, z puszki - 60 g cukru
-
200
g owoców jagodowych, świeżych
lub 200 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
Sałatka ze szpinakiem
- 150 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150
g owoców jagodowych, świeżych
lub 150 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 15 g musztardy
- 15 g miodu, płynnego
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g czerwonego octu winnego
- 25 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Cytrusowy sos maślany
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g mąki pszennej
- 30 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- olej, o neutralnym smaku, do natłuszczenia i smażenia
- liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 5274.8 kJ / 1260.7 kcal
- Białko
- 76.7 g
- Węglowodany
- 97.2 g
- Tłuszcz
- 65.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.2 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 2073.3 mg
Alternatywne przepisy
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 Min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 Std.
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1h 15min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 分钟
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7小时 30 分钟
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 Min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 godz. 10 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1h 40min
Gotowanie na parze kapusty (300 g)
15min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 Min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 min