Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
2 banany dojrzałe (ok. 280 g), pokrojone na kawałki, uprzednio zamrożone (patrz wskazówka)
-
1 łyżka masła orzechowego (patrz wariant)
-
40 g napoju migdałowego40 g napoju owsianego
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
orzechy, mieszane do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
740 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Wegańskie kulki mocy
15 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Lody z mango bez laktozy
2 godz. 10 min
Sorbet bananowy z wiśniami
6 godz. 10 min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 godz.