Urządzenia i Akcesoria
Słodki sos mango z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
650 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 1 ½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju
-
450 - 500 g mango, bardzo dojrzałego pokrojonego na kawałki (2 szt.)
-
50 g cukru
-
10 g octu 10%
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
-
5 g skrobi kukurydzianej5 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
180.6 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
478.9 kJ /
114.5 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Sos Hoisin
5 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min