
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 150 g mleka
- 120 g mąki pszennej
- 60 g cukru
- 5 - 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki rodzynek
- 1 - 2 łyżki cukru pudru, do oprószenia omletu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Omlet cesarski
25 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki z serkiem
45 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min