
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Bułeczki bao
-
mleka160 g
-
cukru1 łyżeczka
-
suchych drożdży1 łyżeczka
-
mąki pszennej tortowej (10% białka, patrz wskazówka)240 g
-
soli¼ łyżeczki
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
olej do natłuszczenia miski
Marynowana cebula
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka50 g
-
octu ryżowego50 g
-
cukru1 ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Boczniaki BBQ
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość, pokrojona w plastry, do dekoracji1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania bułeczek i natłuszczenia przystawki Varoma20 g
-
cebuli dymki białej i zielonej części, pokrojonej w 1 cm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji45 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na kawałki (ok. 2 x 7 cm)450 g
-
sosu barbecue70 g
-
sosu sojowego50 g
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
wody600 g
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
ziarna sezamu do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
189.5 kcal /
793 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
33.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
917 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska