
Wersje kompatybilne
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bułeczki bao
- 160 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
-
1
łyżeczka suchych drożdży
lub 10 g świeżych drożdży pokruszonych - 240 g mąki pszennej tortowej (10% białka, patrz wskazówka)
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do natłuszczenia miski
Marynowana cebula
- 50 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
50
g octu ryżowego
lub 50 g białego octu winnego - 1 ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
Boczniaki BBQ
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość, pokrojona w plastry, do dekoracji
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania bułeczek i natłuszczenia przystawki Varoma
- 45 g cebuli dymki białej i zielonej części, pokrojonej w 1 cm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 450 g boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na kawałki (ok. 2 x 7 cm)
- 70 g sosu barbecue
- 50 g sosu sojowego
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- 600 g wody
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- ziarna sezamu do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 189.5 kcal / 793 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 917 mg