Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą

Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą

4.4 384 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

Bułeczki bao
  • mleka
    160 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • suchych drożdży
    1 łyżeczka
    10 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • mąki pszennej tortowej (10% białka, patrz wskazówka)
    240 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • olej do natłuszczenia miski
Marynowana cebula
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    50 g
  • octu ryżowego
    50 g
    50 g białego octu winnego
  • cukru
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
Boczniaki BBQ
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość, pokrojona w plastry, do dekoracji
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania bułeczek i natłuszczenia przystawki Varoma
    20 g
  • cebuli dymki białej i zielonej części, pokrojonej w 1 cm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    45 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych wzdłuż na kawałki (ok. 2 x 7 cm)
    450 g
  • sosu barbecue
    70 g
  • sosu sojowego
    50 g
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • wody
    600 g
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • ziarna sezamu do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 189.5 kcal / 793 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 917 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...