Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki

Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki

4.8 230 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 160 g mąki pełnoziarnistej z płaskurki, typu 1850 Melvit
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 18.2 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 508.3 kJ / 121.4 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...