
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mąki pełnoziarnistej z płaskurki, typu 1850 Melvit160 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki60 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego80 g
-
jajka2
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
121.4 kcal /
508.3 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
18.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
18.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA DZIEŃ DOBRY MELVIT
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasteczka „ze wszystkim”
50min
Czekoladowe muffinki
35min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2h 5min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30min
Muffinki owsiane z morelami
40min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45min
Muffiny mocy
55min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45min
Ciastka na myślenie
45min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50min