Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
TM6 TM5

Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki

4.8 (189 ocen)

Składniki

  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 160 g mąki pełnoziarnistej z płaskurki, typu 1850, Melvit
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 60 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
508.3 kJ / 121.4 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
18.2 g
Tłuszcz
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
2.2 g
Sód
18.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy