Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki

Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki

4.8 205 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mąki pełnoziarnistej z płaskurki, typu 1850 Melvit
    160 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    60 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    80 g
  • jajka
    2
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 121.4 kcal / 508.3 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 18.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...