Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 230 g mąki pszennej
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 120 g wody
- ¼ łyżeczki soli
Dodatki
- 400 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych wzdłuż w 2 mm plastry
- 100 g sera feta, pokruszonego
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2875.2 kJ / 687.2 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 753.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 15 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50min
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min