Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

4.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu jaśminowego
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 800 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 40 - 50 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g seitanu pokrojonego w 5 mm plastry
  • 15 - 20 g oleju sezamowego
  • 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem (opcjonalnie) posiekana, do dekoracji
  • 1 łyżka ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1291 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1954 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...