Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

4.4 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ryżu jaśminowego
    200 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oleju
    20 g
  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    800 g
  • sosu sojowego
    40 - 50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • seitanu pokrojonego w 5 mm plastry
    130 g
  • oleju sezamowego
    15 - 20 g
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem (opcjonalnie) posiekana, do dekoracji
    1
  • ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 467 kcal / 1954 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 68.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1291 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...