Urządzenia i Akcesoria
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu jaśminowego
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
800 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
40 - 50 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g seitanu pokrojonego w 5 mm plastry
-
15 - 20 g oleju sezamowego
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem (opcjonalnie) posiekana, do dekoracji
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1291 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
1954 kJ /
467 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
68.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Żurek wegański
35 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min