
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po tajsku w zielonym curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
oleju20 g
-
tajskiej bazylii, świeżej tylko liście30 g
-
selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
łodyga trawy cytrynowej, świeża bez zewnętrznej warstwy liści i twardych końców, pokrojoną na 3 cm kawałki1
-
papryczek chili bird's eye, świeżych zielonych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki10 g
-
cebuli szalotki20 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia galangalu, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru2 łyżeczki
-
pasty z krewetek1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego w temp. pokojowej200 g
-
sosu rybnego50 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki500 g
-
ziaren pieprzu zielonego (opcjonalnie)10 g
-
liści limonki Kaffir, suszonych6
-
wody150 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki80 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
361.4 kcal /
1512 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
1154.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska