
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska zupa bananowa z curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
banany dojrzałe, pokrojone na kawałki2
-
wody mineralnej, niegazowanej250 g
-
mleczka kokosowego200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
curry, mielonego1 ½ - 2 łyżeczki
-
soli¼ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¾ - 1 łyżeczka
-
orzeszki ziemne, prażone, solone do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
289 kcal /
1178 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
378 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska