Urządzenia i Akcesoria
Wegańska zupa bananowa z curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju rzepakowego
-
2 banany dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g mleczka kokosowego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ - 2 łyżeczki curry, mielonego
-
¼ - ¾ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
orzeszki ziemne, prażone, solone do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1178 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min