![Wegańska zupa bananowa z curry Wegańska zupa bananowa z curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0f23049b19b29c28a1fdf286e30c39da/Derivates/6166837b713b5db6d01d7e90974c6e464300e323.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g oleju rzepakowego
- 2 banany, dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 250 g wody mineralnej, niegazowanej
- 200 g mleczka kokosowego
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 ½ - 2 łyżeczki curry, mielonego
- ¼ - ¾ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- ¾ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- orzeszki ziemne, prażone, solone, do dekoracji
- liście kolendry, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1178 kJ / 289 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 378 mg