Wegańska zupa bananowa z curry
TM6 TM5

Wegańska zupa bananowa z curry

4.3 (178 ocen)

Składniki

  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 2 banany, dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 ½ - 2 łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • orzeszki ziemne, prażone, solone, do dekoracji
  • liście kolendry, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1178 kJ / 289 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2.6 g
Sód
378 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy