Wegańska zupa bananowa z curry

Wegańska zupa bananowa z curry

4.2 190 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • banany dojrzałe, pokrojone na kawałki
    2
  • wody mineralnej, niegazowanej
    250 g
  • mleczka kokosowego
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • curry, mielonego
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • soli
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ¾ - 1 łyżeczka
  • orzeszki ziemne, prażone, solone do dekoracji
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 289 kcal / 1178 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 378 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...